SON DAKİKA
Hava Durumu

TERÖRÜ BİTİRECEK KADROLAR VE BAŞARILARI

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2015 14:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 14:34
 Terörist başı Öcalan ve Kandil arasında MİT postacılık yapmıştır. KCK gibi müstakil Kürt devletinin çatı kurumları bu süreçte kurulmuştur.PKK’lılarla gerçekleşen konuşmanın üslubu bile tek başına “bitmişliğin”, “teslimiyetin”, asimetrik dengelerin simetrik bir düzleme getirildiğinin net göstergesidir.Türkiye terör örgütünün dağ kadrolarını ve terör örgütünün “hapisteki” liderini muhatap almıştır. ...

Böylece devlet PKK’yı meşru ve kendine denk bir konumda kabul etmiştir.MİT-Başbakanlık özel temsilcisi ve PKK arasındaki müzakerelerin kamuoyuna sızan bölümlerinde yer alan bilgiler bile tek başına başka hiçbir gerekçeye dayanmaksızın Türkiye’de PKK’nın nasıl bitmişlikten tarihinin en başarılı dönemine girdiğinin cevabını vermesi açısından önemlidir.PKK’nın toplumsal alanda hâkimiyetini pekiştirebilmesi ve rahatça propaganda yapabilmesi için televizyon ve radyo açmasının yolu açılmıştır.PKK, literatürde “sıfır terör” olarak tanımlanan bir düzeydeyken 2011 ve özellikle 2012’de nasıl oldu da 1990’ların başına ve hatta o zamankinden daha fazla can kaybına neden olan saldırılara yapabilecek seviyeye geldi? Hatırlayalım, PKK terörüyle mücadelede sürecinde bir saldırıda 24 şehit sadece 90’larda görülmüştü ve şimdi yeniden bu saldırıların ortaya çıktığı bir zemin yaratıldı. Hatta haftalarca PKK terör örgütü, TSK ile bir bölgede “cephe savaşı” verebilecek kadar güç ve özgüven kazandı.

      PKK’nın koruyucusu Barzani yönetimini TSK’ya rağmen “tanıyan”, “kollayan” “güçlendiren” ve “ihya eden” kimdir? Hatta “sazlı-sözlü birlikte türkü söyleyecek” duruma nasıl gelindi?Dahası olası kongrelerine davet edip kırmızı halılarla karşılayacak kim acaba? Türkiye’de terör bitmez hele bu zihniyet olduğu sürece aslada bitmeyecek.Çünkü, siyasi irade ve bir bütün olarak karar vericilerde PKK’nın bitirilmesi konusunda net, açık ve tavizsiz bir kararlılık söz konusu değildir. Bu kararsızlığın bilişsel arka planında bölücü dinamiklerin ve entelektüel destekleyicilerin “demokratikleşme” adına yürüttükleri propagandanın yarattığı bir inançsızlık, kararsızlık, ne yapacağını bilememezlik vardır. İdeolojik kabullerdeki farklılıklara rağmen sorunların kabulündeki ortaklıklar aynı zamanda bu sorunların çözümünde de ortaklığı ortaya çıkarmaktadır.

     Federasyoncu olarak bilinen ve Öcalan ile aynı karede fotoğrafları bulunan bölücü Kemal Burkay’ı kim Türkiye’ye davet etmeler İtalya konserinde vallahi Apo'yu özledim diyerek geberen Ahmet Kaya'nın ardından duygu sömürüsü tavırlar takınmak,Uluderede ki kaçakçı görünümlü terör örgütünün gizli mensuplarının örgütün sözde paçavralarıyla sarılı tabutlarına şehidine vermediğin desteği vererek ailelere devletin hazinesinin kaynaklarını akıtmak üstü açık otobüslerle vatan hainlerini şehir şehir gövde gösterisi yapmalarına olanak sağlamalar utanmadan çıkıp birde PKK’ya karşı şimdiye kadarki en büyük darbenin indirildiği ve PKK karşısında tarihinin en başarılı mücadelesinin yürütüldüğü yönünde yorumlar sık sık yer almaya başlamıştır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a göre, “Terörle son 3 yılda yapılan mücadelenin son 30 yıldır yapılan mücadelenin 50 misli başarılı sonuçlar verdi”.ALLAH'tan darbe indirilmiş yoksa durum ne olurdu yazmak düşünmek içimden gelmiyor?

     Türkiye tarihi boyunca terör örgütü mensuplarıyla bu denli müzakere sürecine girmedi yazık ki ne yazık ANADOLU çocuklarının şehadet haberleri artık sıradan hale geldi Sayın Başbakan;"Yeni dönemde içerideki mahkumlarla ilgili olarak, belki buna tutukluyu da dahil edilebilirmiş, görüşmelerde belli sürede eşler birbirleri ile belki 24 saat cezaevi dışında belli yerlerde hazırlanan odalarda görüşebileceklermiş. Türkiye'de böyle bir uygulama yokmuş. İlk defa bu uygulamayı AKP uygulayacakmış. Eşi ile bir araya gelmeye olanak vereceklermiş.Bu açıklamalar Başbakan'a ait..."Tüm sıkıntılarımız bitti tek derdimiz mahkumun muamelesi kaldı bu meselelerden daha terör sorununa fırsat gelmedi bekleyip göreceğiz.Mevlam bu millete sabır versin.Selam ve duayla

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.